Naše bezkofeinová káva
je zpět
- Malina
- Vanilka
- Mléčná pralinka
Proces odstranění kofeinu
pomocí cukrové třtiny
Káva se nejprve napařuje při nízkém tlaku, aby se odstranily stříbrné slupky, a poté se navlhčí horkou vodou, aby zrna nabobtnala a změkla. To pak připravuje kávu na hydrolýzu kofeinu, který je navázán na soli kyseliny chlorogenové v kávě.
Extraktory (přirozeně získané fermentací cukrové třtiny) se pak naplní navlhčenou kávou, která se několikrát promyje přírodním ethylacetátem, aby se snížil obsah kofeinu na správnou úroveň. Následně musí být káva očištěna od zbývajícího ethylacetátu pomocí proudu nízkotlaké nasycené páry. Odtud je káva posílána do vakuových sušicích bubnů, kde je odstraněna voda dříve použitá k navlhčení zrn a káva vysušena na 10-12%.
Káva je poté rychle ochlazena na okolní teplotu pomocí ventilátorů před posledním krokem karnaubského vosku, který je aplikován k vyleštění a poskytnutí ochrany před okolními podmínkami a pro zajištění stability.