Zelená káva

Jedná se o klasická kávová zrna před pražením. Ze zelených zrn si doma můžete vyrobit nápoj, který je v poslední době poměrně populární díky svým uváděným blahodárným účinkům. My se však zabýváme tradičním zpracováním zelené kávy, což je pražení za vysoké teploty, čímž kávová zrna získají tradiční barvu, aroma a chuť.

Co je to zelená káva

Zelená káva se nijak neliší od hnědých zrnek kávy, které všichni dobře známe. Jediným rozdílem je úprava zrnek. Zelená káva je nepražená, tím si uchovává důležité zdraví prospěšné látky. 

Údajné příznivé účinky zelené kávy

  • Snižuje riziko kardiovaskulárních chorob.
  • Snižuje riziko vzniku cukrovky.
  • Zlepšuje celkový zdravotní stav.
  • Pomáhá hubnout.

Pozor

Mletí celých zrn zelené kávy v běžném elektrickém mlýnku či automatickém kávovaru může skončit poškozením zařízení, protože zrna zelené kávy jsou tvrdá a zároveň pružná.
Doporučujeme pro lepší zpracování nejdříve zrna namočit na několik desítek minut do vlažné vody. Následné rozdrcení v hmoždíři a mletí např. v ručním nebo opatrné v elektrickém mlýnku dá kýžený efekt.

 

Používáme cookies

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Děkujeme za pochopení.