Doprava ZDARMA na objednávky nad 1000 Kč || Nový univerzální odvapňovač SmartDecalk Více zde

Návod na přípravu - Dripper

 

Drippery neboli „překapávače“ se k nám dostaly z Asie a jsou v současnosti jednou z nejpoužívaněj­ších metod přípravy kávy. Jedná se o nejčastěji keramický trychtýřek se speciálními drážkami, ze kterého káva přes papírový filtr překapává přímo do šálku. 

Co budeme potřebovat?

čerstvá
káva

koupit

dripper
a filtr

koupit

horká
voda

kvalitní
mlýnek

koupit

baristická
váha

koupit

servírovací
konvice

koupit

Měděný dripper Hario V60-02

Návod na přípravu kávy
pomocí dripperu Hario V60-02

  1. Vložte papírový filtr do dripperu se spojem po délce filtru ohnutým.
  2. Filtr důkladně propláchněte horkou vodou. Zbavíte se tím "papírové" pachuti kávy a filtr i dripper nahřejete na správnou teplotu.
  3. Nasypte do filtru 26 g čerstvě pražené kávy. Hrubost mletí je větší než na espresso, ale menší než na French Press. 
  4. Nalijte cca 40 g vody o teplotě 92°C do středu namleté kávy a nechte kávu tzv. kvést po dobu 40 s.
  5. Postupně nalijte zbývajících 300 g vody do drippu. Vodu lijte na kávu od středu ke krajům krouživým pohybem. Tato část by měla trvat zhruba 2,5 minuty.

Video návody
pro přípravu kávy pomocí dripperu

 

 

Zpět k ostatním návodům

Používáme cookies

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Děkujeme za pochopení.