Jsme v tom společně: Doprava ZDARMA na objednávky nad 700 Kč

Návod na přípravu - Dripper

 

Drippery neboli „překapávače“ se k nám dostaly z Asie a jsou v současnosti jednou z nejpoužívaněj­ších metod přípravy kávy. Jedná se o nejčastěji keramický trychtýřek se speciálními drážkami, ze kterého káva přes papírový filtr překapává přímo do šálku. 

Co budeme potřebovat?

Měděný dripper Hario V60-02

Návod na přípravu kávy
pomocí dripperu Hario V60

  1. Vložte papírový filtr (doporučujeme Hario) do dripperu s ohnutým filtrem po délce spoje filtru.
  2. Filtr důkladně propláchněte horkou vodou. Zbavíte se tím "papírové" pachuti kávy a filtr i dripper nahřejete na správnou teplotu.
  3. Přidejte do filtru kávu. Doporučujeme čerstvě pomletou a také čerstvě praženou. Hrubost mletí je ideální větší než na espresso, ale menší než na French Press. 
  4. Malé množství vody (40 g) nalijte do středu namleté kávy a nechte kávu tzv. kvést po dobu 40 s.
  5. Postupně nalijte zbytek vody (300 g) do drippu. Vodu lijte na kávu od středu ke krajům krouživým pohybem. Tato část by měla trvat zhruba 2,5 minuty.

 

Zpět k ostatním návodům

Používáme cookies

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Děkujeme za pochopení.