Návod na přípravu - Dripper

Drippery neboli „překapávače“ se k nám dostaly z Asie a jsou v současnosti jednou z nejpoužívaněj­ších metod přípravy kávy. Jedná se o nejčastěji keramický trychtýřek se speciálními drážkami, ze kterého káva přes papírový filtr překapává přímo do šálku. 

Co budeme potřebovat?

  • Čerstvě upraženou kávu (17-30 gramů dle velikosti filtru V60)
  • Hario V60
  • Hario Buono konvice (doporučujeme!)
  • Horkou vodu o teplotě 92-93 °C (nejlépe filtrovanou)
  • Kvalitní mlýnek s mlecími kameny
  • Stopky
  • Hrníček

Návod na přípravu kávy pomocí dripperu Hario V60

  1. Vložte papírový filtr (doporučujeme Hario) do dripperu s ohnutým filtrem po délce spoje filtru.
  2. Filtr důkladně propláchněte horkou vodou. Zbavíte se tím "papírové" pachuti kávy a filtr i dripper nahřejete na správnou teplotu.
  3. Přidejte do filtru kávu. Doporučujeme čerstvě pomletou a také čerstvě praženou. Hrubost mletí je ideální větší než na espresso ale menší než na French Press. Množství kávy 70g/l (cca 18 g / 250 ml.).
  4. Malé množství vody (nejlépe filtrované o teplotě cca 92-94°C) nalijte do středu namleté kávy a nechtě kávu "kvést" 30-45 s.
  5. Postupně nalijte zbytek vody do drippu. Vodu lijte na kávu od středu ke krajům krouživým pohybem. Tato část by měla trvat 3 min.

-->

Používáme cookies

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Děkujeme za pochopení.