Návod na přípravu - Dripper
Drippery neboli „překapávače“ se k nám dostaly z Asie a jsou v současnosti jednou z nejpoužívanějších metod přípravy kávy. Jedná se o nejčastěji keramický trychtýřek se speciálními drážkami, ze kterého káva přes papírový filtr překapává přímo do šálku.
Co budeme potřebovat?
čerstvá
káva
koupitdripper
a filtr
koupithorká
voda
kvalitní
mlýnek
koupitbaristická
váha
koupitservírovací
konvice
koupit
Návod na přípravu kávy
pomocí dripperu Hario V60-02
- Vložte papírový filtr do dripperu se spojem po délce filtru ohnutým.
- Filtr důkladně propláchněte horkou vodou. Zbavíte se tím "papírové" pachuti kávy a filtr i dripper nahřejete na správnou teplotu.
- Nasypte do filtru 26 g čerstvě pražené kávy. Hrubost mletí je větší než na espresso, ale menší než na French Press.
- Nalijte cca 40 g vody o teplotě 92°C do středu namleté kávy a nechte kávu tzv. kvést po dobu 40 s.
- Postupně nalijte zbývajících 300 g vody do drippu. Vodu lijte na kávu od středu ke krajům krouživým pohybem. Tato část by měla trvat zhruba 2,5 minuty.
Video návody
pro přípravu kávy pomocí dripperu


Výběrová káva
Čaje a matcha
Čokolády
Alternativní příprava kávy
Mlýnky na kávu
Kávovary
Čistící prostředky a filtry
Náhradní díly ke kávovarům
Kelímky na kávu
Úprava vody
Baristické doplňky
Dárkové poukazy
Merchandise