👉 Máme nové kávy z Etiopie a Kolumbie, které stojí za to. Zobrazit kávy

PSST! Vyzkoušejte Brazílii Morada, v chuti čokoláda, karamel a lehká citrusová acidita. Bomba do ledových káv nebo cappuccina. Více o kávě

Doručení do 2. dne už od 49 Kč 🚚. Doručení zdarma od 1500 Kč.  Zjistit víc Potřebujete poradit? Neváhejte nám napsat nebo zavolat 🙂

Objevte jedinečnou chuť a kvalitu pravé japonské matchy MOYA  Zjistit víc

Káva Burundi Muyinga
novinka

Káva Burundi Muyinga

Broskve, grep, borůvky

Zvolte velikost balení:

275  vč. DPH29,46 %, 245,54 Kč bez DPH

Chcete lepší cenu? Stačí se přihlásit
Skladem
Garantujeme doručení do Vánoc
ks

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Zboží skladem odešleme ihnedObjednávky do 11:00 odešleme v den objednávky

Registrujte se a získejte okamžité slevy

UdržitelnostPodnikáme zodpovědně k přírodě, zaměstnancům i zákazníkům je pro nás víc než slovo

Ovocná chuť doprovázená
příjemnou sladkostí a hladkým tělem

Káva je určena na filtr

  • Broskve
  • Grep
  • Borůvky

Spojení dvou závodů

Tento lot vznikl spojením káv ze dvou zpracovatelských stanic Nyagishiru a Busasa v severoburundské provincii Muyinga. Oblast je známá vysokou nadmořskou výškou, bohatou sopečnou půdou a tradičním naturálním zpracováním, které přináší sladkost, plné tělo a výraznou ovocnost.

Za oběma stanicemi stojí společnost Matsitsi Trading Coffee (MATRACO), která dlouhodobě spolupracuje s místními farmáři a podporuje udržitelnou produkci. Producentům poskytuje prémiové výkupní ceny, sazenice, organické hnojivo i školení, a díky tomu se daří udržovat konzistentní kvalitu a férové podmínky pro komunitu.

 

Stanice Nyagishiru

Nyagishiru leží na kopci Nyagishiru a zpracovává sklizeň z dvanácti okolních kopců. Stanice disponuje více než 200 africkými sušicími postelemi, fermentačními a namáčecími tanky. Pracuje s přibližně 850–1600 drobnými farmáři, kteří pěstují odrůdu Red Bourbon ve vysoké nadmořské výšce. Díky suchému, větrnému klimatu v severní části Burundi zde vznikají naturální loty s výrazně ovocným charakterem.

Stanice Busasa

Busasa byla postavena v roce 2014 a během sklizně zaměstnává 6 stálých a až 150 sezónních pracovníků. Od více než 1600 pěstitelů odebírá zralé třešně, které následně suší na více jak 150 afrických sušících postelích. Stejně jako Nyagishiru se zaměřuje na precizní třídění a čisté naturální zpracování, které podporuje sladkost a hutnost výsledného šálku.

 

Co možná ještě nevíte

Druh kávy
Zrnková

Cupping skóre
84,25 bodů

Sklizeň
2025

Zpracování
suché

Odrůda
100% arabica | Red bourbon

Nadmořská výška
1.600 - 1.850 m.n.m.

Zpracovatelský závod
Nyagishiru & Busasa coffee stations

Oblast
Muyinga

Země
Burundi

Kontinent
Afrika

Co stojí ještě za Vaši pozornost

Keramický dripper Hario V60-02

Skladem

Jeho celo-keramické provedení se spolu s nezaměnitelným designem V60 stane chloubou vaší kuchyně, kavárny či baru.

469 

cenový trhák náš tip

Chemex na 6 šálků kávy (CM-6A)

Na cestě

Chemex je kvalitní nádoba k přípravě filtrované kávy z borosilikátového skla pro přípravu kávy. Tento funkční výrobek Vás zaujme svým neotřelým designem s dřevěným korzetem uvázaným koženým páskem. 

1 090