Sada Aeropress Aerobie + filtry

Příprava kávy v Aeropressu probíhá vyvinutím tlaku na píst a po celou dobu extrakce je umletá káva v kontaktu s vodou, tudíž má připravený nápoj velmi vyrovnanou chuť. Díky absolutní kontrole nad přípravou kávy je Aeropress vhodný i pro ty nejlepší kávy.

Skladem

629  vč. DPH bez DPH)

ks

DopravaDoprava zdarma od 1.500 KčVíce informací o dopravě

Aeropress je vcelku mladý vynález a jeho obliba stále roste. Příprava kávy v Aeropressu probíhá vyvinutím tlaku na píst a po celou dobu extrakce je umletá káva v kontaktu s vodou, tudíž má připravený nápoj velmi vyrovnanou chuť. Tento způsob přípravy kávy je velmi jednoduchý, rychlý a jako bonus se Aeropress dobře čistí.

Designová taška na aeropress

Hlavní přednosti Aeropressu

  • Celoplastové provedení zajišťuje nízkou hmotnost, tepelnou odolnost, a odolnost proti poškození.
  • Aeropress můžete použít dvojím způsobem. Klasicky, jak doporučuje výrobce, ale i tzv. obrácenou metodou.
  • Příprava kávy je velice rychlá a snadná.
  • Protože při přípravě kávy vyvíjíme určitý tlak, do šálku se dostane více aromatických látek a chuťové spektrum kávy je podstatně pestřejší.
  • Díky papírovému filtru dostanete průzračný nápoj bez drobných kousků pomleté kávy v šálku.
  • Celý proces přípravy kávy máte plně pod kontrolou. Můžete experimentovat s hrubostí mletí, množstvím kávy, teplotou vody, délkou extrakce kávy a délkou a intenzitou protlačení kávy přes filtr.
  • Čištění je snadné.

Návod na přípravu kávy v Aeropressu

Co budeme potřebovat?

  • Aeropress
  • Čerstvě upraženou kávu (15-17 gramů na jeden Aeropress)
  • Kvalitní mlýnek (v případě zrnkové kávy)
  • Horkou vodu o teplotě 93-94°C
  • Míchátko
  • Konvičku nebo šálek

Klasický způsob přípravy kávy

  1. Do Aeropressu vložíme propláchnutý papírový filtr (do plastového držáku sítka) a zašroubujeme.
  2. Položíme Aeropress na šálek nebo nádobu do které budeme nápoj připravovat.
  3. Nameleme cca 17 g čerstvě upražené kávy (ideálně z pražírny Coffeesquare). Zvolíme jemnější mletí.
  4. Zalijeme kávu v Aeropressu vodou o teplotě cca 93°C
  5. Promícháme a počkáme 10 sekund.
  6. Vložíme (navlhčený) píst a plynulým tlakem protlačíme kávu do šálku (nádoby).

Obrácený způsob přípravy kávy

  1. Postavíme Aeropress na píst (píst musí být vsunut do těla).
  2. Přidáme čerstvě namletou kávu (ideálně z pražírny Coffeesquare) v množství cca 17 g. Zvolíme hrubé mletí.
  3. Kávu lehce zalijeme vodou o teplotě cca 93°C, promícháme a dolijeme zbytkem vody.
  4. Necháme kávu extrahovat. Dle hrubosti mletí 30 sekund až 2 minuty. Čím hruběji je mletá, tím déle.
  5. Zašroubujeme filtr s držákem sítka a rychle otočíme na šálek.
  6. Plynulým tlakem protlačíme kávu do šálku.

Tipy na přípravu

  • Je-li káva příliš slabá (má slabé tělo), zkuste ji namlet jemněji.
  • Je-li káva naopak příliš hořká a výrazná, melte naopak hruběji.

Čištění Aeropressu

  1. Odšroubujeme plastový držák papírového filtru a domáčkneme píst.
  2. Vypadne nám použitý filtr i kávová sedlina.
  3. Opláchneme a máme hotovo!

Obsah balení

  • Aeropress
  • Tunel pro usnadnění dávkování kávy a vody do Aeropressu
  • Odměrka na kávu
  • Míchátko
  • Držák papírových filtrů
  • 350 ks papírových filtrů

Parametry

VýrobceAerobie
MateriálPotravinářský polypropylen
Záruka2 roky

-->

Používáme cookies

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Děkujeme za pochopení.